Mediation is professionele bemiddeling bij een conflict. Of dat een scheiding is, een arbeidsconflict, een ruzie binnen een familie of onenigheid met de buren is, dat maakt niet uit. Met mediation werken beide partijen, onder begeleiding van de mediator, samen aan een oplossing van het conflict, zonder tussenkomst van een rechter.

Waarom? Omdat als je zelf de oplossing weet te vinden voor jullie conflict deze vaak ook toekomstbestendig blijkt te zijn. Het is niet de rechter die bepaalt dat 1 van beide partijen gelijk heeft en wat de ander moet doen. Maar samen, door echt naar elkaar te luisteren, op een respectvolle manier, misschien wel begrip krijgend voor elkaars standpunten. Dan is er ruimte, ruimte voor overleg, ruimte voor het zoeken naar een passende oplossing voor ieder probleem of conflict.

Hoe fijn zou het zijn dat je, ook na een scheiding, samen vorm kan blijven geven aan het ouderschap, of dat je na een fiks conflict toch nog gewoon als collega’s op een goede manier met elkaar om kan blijven gaan.

Om wat voor een conflict het ook gaat, zolang er maar bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation een kans van slagen!

Intakegesprek plannen

MfN-registermediator

De titel MfN-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren.

Een MfN-registermediator voldoet aan strenge (kwaliteits)eisen. De mediator is neutraal en kiest geen partij.  De mediator is specialist in het begeleiden van de onderhandelingen. Tijdens de mediation staan vrijwilligheid en zelf beslissingen nemen richting een oplossing centraal. Een mediator laat u weer met elkaar communiceren.

Relatie

Scheiden betekent nieuwe spelregels afspreken. En dat kun je maar beter goed doen. Want een slecht geregelde scheiding kan nog jaren negatief doorwerken. Er zijn teveel nare verhalen, scheiden is al erg genoeg.

Intakegesprek plannen

Zakelijk

Bij elke zakelijke samenwerking schuurt het wel eens tussen de partners. Meestal leidt dat niet tot onoplosbare problemen. Met behulp van vaste en vertrouwde adviseurs kom je er meestal wel uit.

Intakegesprek plannen

Familie

Soms zijn familie conflicten ze meer verborgen, maar kunnen ze ‘zomaar, ineens’ tevoorschijn komen. Bijvoorbeeld als iemand overlijdt. Dan moeten familieleden met elkaar overleggen over de uitvaart, maar ook over de nalatenschap.

Intakegesprek plannen

Buren

Beter een goede buur dan een verre vriend.’ Maar niet iedereen is blij met zijn buren. Als je bijvoorbeeld last hebt van lawaai, overhangende bomen of een schutting.

Intakegesprek plannen

Overheid

Elke relatie kent conflicten. Ook in je relatie met de overheid kunnen conflicten voorkomen. Soms lopen die conflicten hoog op, of komen ze te vaak voor. Voorkom verhoudingen die nog meer op scherp komen te staan en een slepende zaak.

Intakegesprek plannen

Werk

Ineens slechte beoordelingen, kritiek die je niet kunt plaatsen en dreiging van ontslag? Je bent ziek door de situatie en hebt gevoel dat je miskend en tekortgedaan bent.

Intakegesprek plannen

Tarieven Mediation

Het uurtarief van Poelmann Mediation is marktconform. De partijen die een mediator inschakelen betalen die kosten gezamenlijk. Doorgaans worden de kosten gelijk verdeelt, maar partijen kunnen onderling natuurlijk ook anders beslissen. Tijdens een gratis intakegesprek zullen de kosten besproken worden. Gemiddeld duurt een mediation tussen de 2 en 6 gesprekken van 2 uur, afhankelijk van het type conflict.

Indien gewenst kunnen wij na inventarisatie ook een vaste prijsafspraak maken. Ik streef ernaar, een voor iedereen betaalbaar traject aan te bieden.

Ook wanneer mediation mislukt, moeten de gemaakte kosten aan de mediator worden betaald.

Over Sofie

Mijn naam is Sofie Poelmann, ik ben mediator, kindercoach en jeugd en gezinswerker.

Al jaar en dag is mijn passie het werken met gezinnen, met kinderen, vaak in meer of mindere mate in de knel met elkaar of met zichzelf. Dat heeft altijd een oorzaak.

Mag ik jullie ook helpen? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis intakegesprek.

Meer over Sofie