Mijn naam is Sofie Poelmann, ik ben mediator, kindercoach en jeugd en gezinswerker.

Al jaar en dag is mijn passie het werken met gezinnen, met kinderen, vaak in meer of mindere mate in de knel met elkaar of met zichzelf. Dat heeft altijd een oorzaak, een belast verleden, psychische problemen, stagnerende ontwikkelingstaken, (vecht)scheidingen, en zo zijn er nog vele problemen op te noemen die mogelijk aan de wieg staan voor wat er op je pad kan komen tijdens het opgroeien en leven met elkaar in een gezin en alle systemen daarbuiten.

Het is mijn overtuiging dat alle ouders het beste voor hebben met hun kinderen, dat er maar weinig mensen zijn die niet in het belang van hun kinderen (willen) handelen. Maar dat het zo is dat er soms omstandigheden zijn die dat onmogelijk maken.

Dat je met elkaar vast komt te zitten in patronen die moeilijk te doorbreken zijn.

Dan is het belangrijk dat je hulp durft te vragen. Hulp van iemand die een tijdje met jou als ouder mee kan kijken naar wat er gebeurt. Hulp voor je kind, die even niet meer weet hoe hij/zij het zelf kan oplossen.

Hulp, niet langer dan noodzakelijk. Doen wat nodig is. Wat gaat er allemaal goed? Welke kwaliteiten benut je al goed en kan je (misschien) nog beter inzetten. Maar ook, wat zou je kunnen veranderen waardoor alles net weer wat fijner verloopt.

Door mijn jarenlange ervaring in het werken binnen gezinnen en met kinderen heb ik ook ervaren dat er soms ook conflicten zijn die niet zo makkelijk op te lossen zijn.

Ex-partners die elkaar het leven zuur maken, vaak over de rug van hun kinderen, alleen denkend aan hun eigen belangen. Een situatie vol onbegrip over de keuzes van ‘die ander’.

Als mediator kan ik je helpen om weer te gaan communiceren met ‘die ander’, of het hier nu gaat over je ex partner, je collega of die buurman waar je een conflict mee hebt.

Eerlijke, respectvolle communicatie, samen zoekend naar de juiste veranderingen te weeg brengen. Samen in beweging komen op zoek naar een toekomst bestendige oplossing.

Mag ik jullie ook helpen? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis intakegesprek.

Intakegesprek plannen

MfN-registermediator

De titel MfN-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren.

Een MfN-registermediator voldoet aan strenge (kwaliteits)eisen. De mediator is neutraal en kiest geen partij.  De mediator is specialist in het begeleiden van de onderhandelingen. Tijdens de mediation staan vrijwilligheid en zelf beslissingen nemen richting een oplossing centraal. Een mediator laat u weer met elkaar communiceren.

Over Sofie

Mijn naam is Sofie Poelmann, ik ben mediator, kindercoach en jeugd en gezinswerker.

Al jaar en dag is mijn passie het werken met gezinnen, met kinderen, vaak in meer of mindere mate in de knel met elkaar of met zichzelf. Dat heeft altijd een oorzaak.

Mag ik jullie ook helpen? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis intakegesprek.

Meer over Sofie